Keeperen ødela for Bodø/Glimt

Bodø/Glimts Thomas Rønning (t.h.) i duell med Nicolai Stokholm (t.v.) og Maurice Ross i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Bodø/Glimt på Viking stadion søndag ettermiddag. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

En brøler av keeper Pavel Londak gjorde at Viking kunne ta ledelsen og til slutt vinne 2-0 over Bodø/Glimt.

Stavanger (NTB): Den merkelige situasjonen oppsto drøyt ti minutter ut i annen omgang. Andrius Velicka jaget keeper Pavel Londak til han ble tvunget til å plukke opp ballen.

Da Londak jogget av gårde for å sette i gang spillet, klarte Velicka å snappe ballen for deretter å bli felt og skaffe Viking straffespark.

Kaptein Nicolai Stokholm feilet ikke fra 11-meteren, og sendte Viking i føringen. Børre Steenslid headet enkelt inn 2-0 på et kjapt frispark 23 minutter senere.

Før det hadde publikum sett en periodevis severdig forestilling.

To velspillende lag og en dommer med høy terskel for avblåsninger sørget for det.

Ingen av lagene produserte de helt store sjansene, men Viking satte gjestene under press hele den siste timen. Bodø/Glimt forsvarte seg godt, samtidig som Viking spilte omstendelig og lite effektivt.

Savnet av en notorisk målgjører som Peter Ijeh var åpenbart for alle på Viking stadion.

Til slutt ble det altså uttelling - på to dødballer.

Opptur
For Viking ble kampen og særlig annen omgang en stor spillemessig opptur etter vårsesongens variable prestasjoner. De blåkledde holdt for en gangs skyld nullen, og det uten forsvarsstrategen Ragnvald Soma som måtte sone etter tre gule kort.

Erstatter Jørgen Horn ble attpåtil kåret til dagens Viking i Stavanger, og det skal godt gjøres å sette ham ut til neste kamp.

Gjestene fra Bodø spilte ingen dårlig kamp, men møtte et Viking som knapt har vært sterkere i år. Hos Glimt manglet dessuten Thiago Martins på grunn av skade.

Uten Rösler
På Viking-benken hadde assistenttrener Roger Nilsen hovedansvaret med sportsdirektør Egil Østenstad ved sin side. Uwe Rösler var hjemme i Tyskland etter farens bortgang torsdag, og assistent Gunnar Halle måtte se kampen fra tribunen med Thomas Myhre og nevnte Soma grunnet karantene.