Jordskjelv i Hellas

Innbyggerne i byen Patras har samlet seg på kirketrappen på torget etter at et kraftig jordskjelv søndag rystet regionen. Foto: AFP / EUROKINISSI.
Innbyggerne i byen Patras har samlet seg på kirketrappen på torget etter at et kraftig jordskjelv søndag rystet regionen. Foto: AFP / EUROKINISSI.

Et jordskjelv rammet søndag den sørlige delen av Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aten (NTB-AP-Reuters): Minst to personer er omkommet i et kraftig jordskjelv i den sørlige delen av Hellas, melder greske medier.

Skjelvet utløste panikk i landsbyene i området, og flere bygninger raste sammen.

I tillegg er minst 37 personer skadd, men det er uklart hvor mange som er brakt til sykehus. Flertallet betegnes som lettere skadd, ifølge innenriksminister Prokopis Pavlopoulos.

En av de omkomne skal ha blitt truffet av et tak som raste sammen i området Kato Ahaia.

Merket rystelser
Det norske reisebyrået Apollo har fått rapporter fra selskapets personell i området om kraftige rystelser flere steder, men ingen rapporter om skader på personer eller hoteller:

- Vi har fått rapporter fra Zakithos, Kefalonia og Parga på fastlandet om rystelser. Men ingen av våre turister eller hoteller er skadd, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

6,5

Jordskjelvet som målte 6,5 på Richters skala, ble utløst rundt 10 kilometer under bakken i nærheten av byen Patras, opplyser Det geodynamiske instituttet i Aten.

Riksveien mellom Aten og Patras ble sperret av et jordras som ble utløst av skjelvet. Arbeid er i gang for å rydde veien, men det er ikke opplyst hvor lang tid det vil ta.

Flere bygninger skal ha kollapset, men disse skal ha vært ubebodde.

- Fem gamle bygninger har rast sammen i dette området så langt, telefonlinjene er brutt og folk befinner seg ute i gatene, forteller en politimann til nyhetsbyrået Reuters søndag ettermiddag.

Varte lenge
- Det var fryktelig. Vi har aldri opplevd noe slikt som dette før. Det varte svært lenge og det føltes som om byen ble jevnet med jorden, forteller Makis Paraskevopoulos, ordfører i Pyrgos, til en gresk TV-kanal.

Hellas er svært utsatt for jordskjelvaktivitet, og halvparten av alle skjelv som registreres i Europa, finner sted i Hellas, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Personvernpolicy