Minst syv drept med kniv i Japan

<p> En av de skadde blir fraktet bort etter knivstikkingen i Japan i natt. Foto: Scanpix.</p>
 En av de skadde blir fraktet bort etter knivstikkingen i Japan i natt. Foto: Scanpix.

Minst syv personer mistet livet og minst 13 ble såret da en mann gikk løs på dem med kniv i Tokyo sentrum søndag, ifølge politikilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel japansk mann kjørte en to tonn tung lastebil inn i en folkemengde i Tokyos Akihabara-distrikt, og gikk deretter skrikende løs på tilfelige forbipasserende med en jaktkniv.

Mannen ble raskt anholdt, og skal ha fortalt til politiet at han var «lei av livet».

– Jeg kom til Akihabara for å drepe folk. Det hadde ikke noe å si hvem jeg drepte, sa mannen til politiet, ifølge Jiji Press.

Japansk politi opplyste først at det var to omkomne etter hendelsen. Senere søndag ble tallet oppjustert til syv. Seks av de omkomne var menn i alderen 19 til 74 år. I tillegg ble en ung kvinne på 21 drept.

Tallet kan stige ytterligere ettersom flere personer ble påført alvorlige skader.

Minst 17 sykebiler skal ha ankommet ulykkesstedet etter massakren.

Området Akihabara huser mange butikker for elektronikk og videospill, og er populært blant unge japanere.

De siste årene har det vært flere episoder hvor japanske menn plutselig går amok. I januar i år gikk en syttenåring løs med kniv på mennesker i et kjøpesenter. Og så sent som i mars i år ble syv mennesker såret og en drept av kniv av en ung mann på en jernbanestasjon.

Søndagens blodige knivdrama i Tokyo skjedde på dagen syv år etter en massakre på en japansk barneskole, hvor åtte skolebarn måtte bøte med livet etter at en tidligere pasient fra et mentalsykehus gikk amok med kniv.

Personvernpolicy