Droppet gransking av nakenkunst

<p>Skuespillerinnen Cate Blanchett har gått hardt ut mot politiets etterforskning av nakenkunstutstillingen. Foto: Scanpix/Reuters. </p>
Skuespillerinnen Cate Blanchett har gått hardt ut mot politiets etterforskning av nakenkunstutstillingen. Foto: Scanpix/Reuters.

Hollywoodskuespilleren Cate Blanchett har involvert seg i striden om fotografiene av nakne barn ved et galleri i Sydney.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australsk politi har lagt vekk etterforskningen av nakenfotografier med nakne barn ved et kunstgalleri i landet. Etterforskningen utløste en større debatt om sensur i Australia.

Se også: Politiet stengjer kunstutstilling

Politiet sier ingen siktelse kunne bringes Bill Henson på grunn av portrettene, som er fotografier av nakne 13-åringer, melder BBC.

Avgjørelsen ser ut til å gjøre det mulig å gjenåpne utstillingen, som ble stengt 22. mai. Utstillingen holdes ved Roslyn Oxley9 Gallery i Sydney.

Den 52 år gamle kunstneren sier han er lettet over avgjørelsen, og at han har opplevd de siste ukenes kontrovers som «svært ydmykende».

Hollywoodskuespillerinnen Cate Blanchett og andre ledende kunstnere har uttalt at etterforskningen risikerer å skade Australias rykte som kulturnasjon.

Personvernpolicy