Takker nei til EM-billetter

<p>Utenriksminister Jonas Gahr Støre, her på kamp mellom Vålerenga og Rosenborg iført VIF-skjerf på Ullevaal, valgte plutselig å takke nei til eksklusive finalebilletter til EM i fotball. I forgrunnen fotballpresident Sondre Kåfjord. (Foto: Scanpix)</p>
Utenriksminister Jonas Gahr Støre, her på kamp mellom Vålerenga og Rosenborg iført VIF-skjerf på Ullevaal, valgte plutselig å takke nei til eksklusive finalebilletter til EM i fotball. I forgrunnen fotballpresident Sondre Kåfjord. (Foto: Scanpix)

Både utenriksminister Jonas Gahr Støre og statssekretær Raymond Johansen hadde billetter til fotball-EM, men valgte å takke nei. - Det passet ikke, sier Johansen og UD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Åge Hareide og landslaget ikke klarte å kvalifisere seg til EM i fotball fikk høytstående regjeringsmedlemmer tilbud om å søke billetter til kamper under europamesterskapet som starter i morgen.

Kun to meldte sin interesse for å overvære årets fotballbegivenhet.

«Vant» trekningen

Allerede den 16. januar sendte den norske ambassaden i Wien ut et notat til alle departement hvor de opplyste om at fristen for å søke om billetter til fotball-EM nærmet seg slutten. Interessen var ikke overveldende.

Men Vålerenga-«kompisene» Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen i Utenriksdepartementet (UD) var de eneste norske politikerne som ønsket å benytte seg av tilbudet til organisasjonskomiteen i Euro 2008.

Ifølge den norske ambassaden i Wien fikk duoen endog tilslag på de i særklasse mest ettertraktede mesterskapsbillettene.

- De fikk begge tilbud om billetter til åpningskampen. De stod også på venteliste til finalen i Wien den 29.juni, sier førstesekretær Silje Vikøy ved ambassaden, til ABC Nyheter.

Organisasjonskomiteen i Euro 2008 opplyser også at alle som fikk tilbud om å søke billetter til EM havnet i en trekning om billetter til ulike kamper. Det var i denne trekningen de to norske politikerne «vant» billettene til morgendagens åpningskamp mellom Sveits og Tsjekkia, og endte på venteliste til den store finalen 29.juni.

Ferie

Men verken Støre eller Johansen kommer til å reise på fotball-festen i slutten av måneden. Til tross for at de fikk muligheten til å overvære årets desidert største fotballbegivenhet fra tribuneplass, har de valgt å takke nei.

- Det passer ikke inn i programmet. Jeg skal på ferie, var statssekretær Raymond Johansens korte svar da ABC Nyheter spurte om årsaken.

Raymond Johansen er til daglig statssekretær, men også leder av sportslig utvalg i Vålerenga Fotball.

Ifølge UDs kommunikasjonsenhet passer det heller ikke inn i opplegget til utenriksminister Jonas Gahr Støre som flere ganger er sett på ulike kamper ikledd VIF-skjerf.

- Jeg vil ikke si noe mer enn at det ikke passer for noen av dem, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter til ABC Nyheter.

Endret mening?

ABC Nyheter prøvde tidlig i forrige uke å få en kommentar fra statsministerens kontor vedrørende fotballturen til de to vålerengapatriotene, men ingen ville si noe konkret.

Ambassaden i Wien hadde på det tidspunktet ikke fått noen indikasjoner på at billettene ikke ville bli hentet. Men for ikke mange dagene siden kom kontrabeskjeden.

- Vi fikk vitet i forrige uk at de ikke kom til å ta i mot tilbudet fra Euro 2008. Jeg vet ikke så mye om grunnen, men vi fikk beskjed om at det ikke var rom for å reise, sier Vikøy ved ambassaden i Wien.

Billettprisene på kampene i mesterskapet varierer stort. En vanlig billett til finalen koster fra 160-550 euro, cirka 1.300-4.400 NOK.

Organisasjonskomiteen sier til ABC Nyheter at inntil fire personer får innpass på én billett. De som er så heldige å få gyldig adgangstegn kan ta med seg inntil tre «gjester» som organisasjonskomiteen velger å kalle det.

Et av ABC Nyheters spørsmål til statsministerens kontor var blant annet hvem som skulle betale for de eksklusive kampbillettene.

- Det kan jeg ikke svare på fordi det vet jeg faktisk ikke. Jeg ønsker ikke å uttale meg noe mer rundt saken. Dere har snakket med Raymond Johansen; forhold dere til det, sier UD-rådgiver Anders Rikter.

Oppdatert 26. juni klokken 13.27:
Artikkelen er noe endret fordi opplysningene som ble gitt ABC Nyheter i første omgang viste seg å ikke være korrekte.

Ville du sagt nei dersom du fikk tilbud om billetter til EM-finalen i Wien 29. juni?
Skrive en kommentar under artikkelen.

Raymond Johansen fikk, sammen med Jonas Gahr Støre, tilbud om billetter til fotball-EM, men har valgt å takke nei. Det passet ikke for lederen av sportslig utvalg i Vålerenga,. Her avbildet da klubben ansatte Martin Andresen i klubben. (Foto: Scanpix)Raymond Johansen fikk, sammen med Jonas Gahr Støre, tilbud om billetter til fotball-EM, men har valgt å takke nei. Det passet ikke for lederen av sportslig utvalg i Vålerenga,. Her avbildet da klubben ansatte Martin Andresen i klubben. (Foto: Scanpix)

Personvernpolicy