Debutanter puster lettet ut

<p>Gareth Barry (midten) jubler sammen med Dean Ashton (venstre) og Davis Beckham for sin første scoring på landslaget. Nå risikerer Barry å miste scoringen og Ashton debutlandskampen for England. (Foto:AFP PHOTO/Juan BARRETO)  </p>
Gareth Barry (midten) jubler sammen med Dean Ashton (venstre) og Davis Beckham for sin første scoring på landslaget. Nå risikerer Barry å miste scoringen og Ashton debutlandskampen for England. (Foto:AFP PHOTO/Juan BARRETO) 

Flere engelske spillere som fikk sin debut for «Three Lions» da England møtte Trinidad og Tobago nylig stod i fare for ikke å få kampen godkjent. Nå sier FIFA at kampen vil telle som offisiell landska

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) var ikke veldig fornøyd med at England benyttet seg av syv innbyttere i kampen mot Trinidad & Tobago nylig og truet med å stryke kampen fra historiebøkene.

Reglene tilsier at det maksimalt kan brukes seks per kamp.

Men nå har det engelske fotballforbundet (FA) fått løfter fra internasjonalt hold om at kampen likevel vil bli stående som offisiell landskamp.

Ifølge BBC betyr det at spillerne Dean Ashton (West Ham), Joe Hart (Man City), Phil Jagielka (Everton) og Stephen Warnock (Blackburn) nå kan puste lettet ut etter å ha debutert på A-landslaget.

Engelskmennene mener FIFA til slutt handlet korrekt.

- Sakens fakta er at dette ble avklart på forhånd med både FIFA, Jack Warner i Trinidad & Tobago, FIFAs representant og dommeren, sier en talsmann for FA.

- Vi ville aldri byttet syv spillere dersom vi ikke hadde fått dette godkjent på forhånd.

I tillegg til at debutantene stod i fare for å miste sin første offisiell A-kamp for England er beskjeden også gledelig for Aston Villas Gareth Barry. Barry scoret nemlig sitt første landslagsmål i kampen England til slutt vant 3-0.

Personvernpolicy