Luton risikerer 25 minuspoeng

<p>John Arne Riise har her scoret sitt første av sesongens to selvmål i 1-1 kampen mot Luton I FA -cupen i år. Nå risikerer Lutonspillerne Dave Edwards (høyer) og Calvin Andrew og starte neste sesong med minus 25 poeng. (Foto: AP Photo/Tom Hevezi) </p>
John Arne Riise har her scoret sitt første av sesongens to selvmål i 1-1 kampen mot Luton I FA -cupen i år. Nå risikerer Lutonspillerne Dave Edwards (høyer) og Calvin Andrew og starte neste sesong med minus 25 poeng. (Foto: AP Photo/Tom Hevezi)

Luton, som holder til i den engelske League two, går en tøff sesong i møte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske League two-klubben Luton risikerer å måtte starte neste sesong med hele 25 minuspoeng i bagasjen. Det skriver The Guardian i dag.

Klubben ble i onsdag straffet med ti minuspoeng grunnet ulovligheter vedrørende tidligere spilleroverganger til og fra klubben. Grunnen til at de nå mest sannsynlig straffes med ytterligere 15 poeng er fordi de trolig ikke vil være i stand til å betjene gjelden de har.

Luton reagerer sterkt på straffeutmålingen.

- Vi er veldig skuffet over at FA (det engelske fotballforbundet journ. anm.) ikke har tatt med i betraktning den positive utviklingen klubben nå er inne i og at vi snart får nye eiere. Det å straffe både klubb og fans slik, når de virkelige gjerningsmennene bare får små bøter, er meget skuffende, sier klubben i en pressemelding.

Bill Tomlins, tidligere klubbdirektør, var den i den gamle styret som personlig ble straffet hardest. Han fikk 15.000 pund i bot samt at han har blitt suspendert fra å drive med all fotball i fem år.

Luton ble i fjor sist i League One og rykket dermed ned en divisjon. Nå går det mot en ny vanskelig sesong for klubben som holder til litt nord for London.

Personvernpolicy