Vill musikal

<p>Riksteatret presenterte høstens forestillinger på en pressekonferanse i Oslo onsdag formiddag. Her Hilde Louise Asbjørnsen  som skal spille hovedrollen i stykket "Little Me". Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX </p>
Riksteatret presenterte høstens forestillinger på en pressekonferanse i Oslo onsdag formiddag. Her Hilde Louise Asbjørnsen som skal spille hovedrollen i stykket "Little Me". Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Den elleville musikalen «Little Me» med Per Christian Ellefsen og Hilde Louise Asbjørnsen blir høstens hovedsatsing fra Riksteatret. Men teatret skal også land og strand rundt med mer alvorlig materia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krig er bakgrunnen både i det nyskrevne norske stykket «Zivil», av Heddaprisen-vinner Erlend Sandem, og «Mitt namn er Rachel Corrie», den virkelige historien om en ung, amerikansk kvinne som ble drept i de palestinske områdene.

Riksteatret fortsetter dessuten turneen med publikumsvinneren «Folk og røvere i Kardemomme by», som innbyggerne på alle teatrets spillesteder skal kunne få oppleve.

Dans med Jo Strømgren Kompanis «Polaroid» står også på turnéprogrammet. Dessuten blir dikteren Olav H. Hauge hyllet, i det som ville vært hans 100. leveår, med stykket «Kom ikkje med heile sanningi».

Skandinavia-premiere

5. september har musikalen «Little Me» premiere i Sandefjord.

– «Hæ? Hva er det?» vil nok mange si, ler regissør Catrine Telle. Det er nemlig første gang Broadway-stykket settes opp i Skandinavia.

I flere år har hun og teatersjef Ellen Horn syslet med tanken om å sette opp stykket her hjemme.

– Og det er ingen hemmelighet at jeg gjerne skulle spilt denne rollen selv, ler Horn.

Den utfordringen deles imidlertid denne høsten av Sally Nilsson og Hilde Louise Asbjørnsen, som spiller henholdsvis den eldre og den yngre Belle Poitrine.

«Little Me» er en odysséforestilling, med de store historiske begivenheter i forrige århundre som bakteppe. Stykket handler om Belles noe tilfeldighetspregede vei fra fattigdom til suksess. Navnet Poitrine gifter hun seg til, etter å ha vært født Schlumpfert.

– Så vidt jeg har klart å finne ut betyr Poitrine «fagert brystparti» på fransk, humrer regissøren.

Ellefsen overalt

Underveis til toppen har Belles ektemenn, kjærester og elskere en lei tendens til å dø. Dermed blir det mulig for Per Christian Ellefsen å spille dem alle, slik Sid Caesar gjorde i den originale oppsetningen på Broadway i 1962.

– Jeg spiller alt fra gamle griser i rullestol til nerder og franske revysangere, forteller Ellefsen.

Revy- og jazzartist Hilde Louise Asbjørnsen har så vidt rukket å fordøye de overveldende positive kritikkene på CD-en «Sound Your Horn» før hun kaster seg ut i sin musikaldebut.

– Stykket har humor og er nummerbasert. Det er en miks av alt jeg liker å drive med, sier hun.

Oppsetningen er et samarbeid mellom Riksteatret og Rogaland Teater, der stykket skal spilles når det er ferdig på turné. (©NTB)

Personvernpolicy