Stjernene hyller Diddley

<p>B.B. King og Bo Diddley spilte sammen flere ganger. Her fra en konsert i New York i 2002 (Foto: <span style="font-size: 10pt; font-family: Verdana">Foto: Richard Drew - AP/Scanpix)</span></p>
B.B. King og Bo Diddley spilte sammen flere ganger. Her fra en konsert i New York i 2002 (Foto: Foto: Richard Drew - AP/Scanpix)

Rolling Stones-frontmann Mick Jagger slutter seg til stjernene som hyller avdøde Bo Diddley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var en vidunderlig og original musiker som var en enorm kraft i musikken og en stor innfytelse på Rolling Stones, sier Jagger til musikkmagasinet Uncut.

Sjenerøs

- Han var svært sjenerøs med oss gjennom våre første år og vi lærte en masse av ham. Vi vil aldri se hans like igjen, konkluderer Stones-mannen.

Jagger støtter med dette opp hyllesten av Bo Diddley, som døde mandag av hjertesykdom. Storheter som teller bluesveteranen B.B. King, The Grateful Dead og Franz Ferdinand som i går uttalte seg om deres forhold til den legendariske gitaristen og musikeren. Da sa blant annet King at arven etter Diddley vil «leve for alltid».

Bo Diddley døde i sitt hjem i Florida mandag, 79 år gammel. Han var utsatt for et slag for litt over et år siden mens han var på turne i Iowa, og sist august fikk han et alvorlig hjerteinfarkt.

Spilte gitar fra han var ti

Ellas Bates, som var Diddleys egentlige navn, ble født 30. desember 1928 i McComb, Mississippi. Han lærte å spille gitar da han var ti år gammel, og ga ut sin første plate, «Bo Diddley»med gjennombruddslåten «I'm A Man», på selskapet Chess-Checkers i 1955.

Siden ga han ut en rekke banebrytende plater i god rock'n'roll-ånd, hvor han gradvis utviklet seg til å ende opp som en av de virkelig store pionerene på elektrisk gitar.

Musikken hans har inspirert en rekke av tidenes største artister og band opp gjennom årene, inkludert nevnte Rolling Stones, The Who, The Clash, Bruce Springsteen og Elvis Costello.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy