Tre menn pågrepet etter ambassadebombe

<p>En sikkerhetsvakt patruljerer utenfor den danske ambassaden i Pakistans hovedstad Islamabad, som ble rammet av et selvmordsangrep mandag.Foto: Scanpix</p>
En sikkerhetsvakt patruljerer utenfor den danske ambassaden i Pakistans hovedstad Islamabad, som ble rammet av et selvmordsangrep mandag.Foto: Scanpix

Pakistansk politi har pågrepet tre menn i forbindelse med terrorangrepet mot den danske ambassaden i Islamabad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

De tre er mistenkt for å ha tilknytning til bilen som ble brukt i selvmordsangrepet. Bilen ble stjålet fra en politistasjon i byen Mochiwala 18. februar, melder berlingske.dk.

Seks personer ble drept og 35 såret i angrepet mandag. Danske etterforskere mener det er «meget sannsynlig» at al-Qaida eller noen med nær tilknytning til gruppen står bak, og at den danske ambassaden var målet for bomben.

Les også: Hevnangrep mot danske muslimer

– Det er vår klare oppfatning at al-Qaida eller en gruppe relatert til al-Qaida står bak angrepet, sier Jacob Scharf, sjef for den danske etterretningstjenesten PET.

25 kilo sprengstoff

Pakistansk politi vil foreløpig ikke spekulere rundt hvem som står bak angrepet, men bekrefter at det er snakk om et selvmordsangrep.

– Jeg tror vi kan si med rimelig stor sikkerhet at det var et selvmordsangrep, opplyste sjefen for politienheten Federal Investigation Agency (FIA), Tariq Pervez, onsdag. Han sa videre at bomben besto av om lag 25 kilo sprengstoff og lignet bomben som ble brukt i et selvmordsangrep i Lahore i mars.

To av de tre som er pågrepet, ble arrestert tirsdag, mens den siste ble pågrepet onsdag.

En kilde opplyser til berlingske.dk at bilens motor- og chassisnummer var registrert hos myndighetene, og at bilen var registrert i navnet til den ene av de tre. Det kan også være at numrene var forfalsket, og at de originale numrene var registrert i Lahore.

Politimann tatt

Den andre av de pågrepne er en politimann, ansatt ved Federal Investigation Agency, men den tredje er ansatt i firmaet som skal ha leid den stjålne bilen.

Det er imidlertid ikke sikkert at de tre blir værende lenge i varetekt, eller at de har noen forbindelse med terrorbomben, ifølge politikilder.

Pakistansk politi jobber med å lage en fantomtegning av mannen som kjørte bilen og utførte angrepet. (©NTB)

Personvernpolicy