Bo Diddley er død

<p>Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

Rock’n’roll-veteranen Bo Diddley er død, 79 år gammel. Han døde av hjertesvikt i sitt hjem i Archer i delstaten Florida mandag, meldte amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bo Diddley, som egentlig het Otha Elles Bates, hadde vært dårlig siden han ble rammet av hjerteinfarkt i august i fjor. Han var kjent over hele verden under tilnavnet som han fikk mens han vokste opp i Chicago.

– Jeg vet ikke hvor de andre ungene fikk det fra, men det var ungene på skolen som døpte meg Bo Diddley, sa han. Dette tilnavnet ble også tittelen på hans første singel, som kom ut i 1955 og som gjorde verden kjent med Bo Diddleys særegne rytme.

«Bo Diddley» ble en Bo Diddley-klassiker, og fikk følge av andre klassikere som «I’m a Man», «You can’t Judge a Book by its Cover» og «Who Do You Love?». Mange av disse låtene ble spilt inn i nye versjoner av rockeband på begge sider av Atlanterhavet.

Bo Diddley ble regnet som en pioner i utviklingen av den elektriske gitaren. Han var populær i alle lag av det amerikanske samfunnet, og spilte i de senere år blant annet for presidentene George Bush senior og Bill Clinton. (©NTB)

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy