– Clinton innrømmer nederlaget denne uken

<p>Hillary Clinton. (Foto: Scanpix) </p>
Hillary Clinton. (Foto: Scanpix) 

- Clinton hopper av denne uken, tror USA-kjenner og forsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senator Hillary Clinton jubler etter sin klare seier i Puerto Rico søndag og har blikket festet på tirsdagens avsluttende nominasjonsvalg i Montana og South Dakota.

Men disse to småstatene endrer ikke på det klare faktum at Barack Obama nå har sikret seg seieren og etter alle solemerker blir Demokratens kandidat ved høstens presidentvalg.

Det mest sannsynlige er at Clinton trekker seg denne uken og gir sin støtte til Obama. Fra flere hold innen Det demokratiske parti er det kommet klare oppfordringer til Clinton om å bidra til å samle partiet bak Obama.

– Den langvarige dragkampen blir høyst sannsynlig avgjort denne uken. Clinton hopper av og unngår dermed anklager om å ødelegge for Obama, sier USA-kjenner Svein Melby i Institutt for forsvarsstudier til NTB.

Clinton selv mener hun ikke kommer til å gi seg. Se ABC TV.

Clinton har hatt blikket festet på Det hvite hus helt siden hun kastet seg inn i valgkampen for ett og et halvt år siden, men hun begynte allerede i 2003 å sysle med tanken om å stille som presidentkandidat.

– Hun vet at muligheten er i år, og den kommer aldri tilbake, sier Melby. Han avviser ikke at Clinton kan ha presidentvalget i 2012 i tankene, men da må Obama tape mot Republikanernes John McCain i november. (©NTB)

Personvernpolicy