Kraftig økning i antall trafikkdøde

50 prosent flere personer har mistet livet i trafikken hittil i år, sammenlignet med i fjor, viser en oversikt fra Trygg Trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Så langt i år har 106 personer mistet livet i trafikken. Trygg Trafikk har avtalt et hastemøte med politiet og Statens vegvesen om utviklingen denne uka.

Kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk er svært urolig over den dramatiske økningen og ser med gru fram mot sommeren, som tradisjonelt er den årstiden med flest ulykker på norske veier.

– Det er foruroligende at det har vært en så stor økning hittil i år, samtidig som vi vet at sommermånedene er den tiden på året det normalt er flest omkomne i trafikken. Juni, juli og august har som regel flere omkomne enn de andre månedene, sier Øyen til P4.

Ifølge Trygg Trafikks oversikt er økningen i antall omkomne i trafikken stor både blant bilførere og fotgjengere. Det er også mange unge ofre.

– Bare i mai var det 11 unge mellom 15 og 24 år som mistet livet i trafikken, sier Kristin Øyen.

Samtidig viser tall fra Statens vegvesens fartstellere langs norske veier at råkjørerne har økt farten med 10 km/t. De 200 fartstellerne viser også at flere kjører for fort.

UPs beslag av førerkort har økt med 50 prosent fra 2003 til 2007, melder NRK. (©NTB)

Personvernpolicy