To straffer ga Hamrén seier

RBKs nye trener Erik Hamrén jubler   etter eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal stadion i Trondheim  søndag kveld, som hjemmelaget vant 2-0. Vikings Ragnvald Soma til høyre.  Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
RBKs nye trener Erik Hamrén jubler etter eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal stadion i Trondheim søndag kveld, som hjemmelaget vant 2-0. Vikings Ragnvald Soma til høyre. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Rosenborg slo Viking 2-0 i Erik Hamréns første kamp som RBK-trener. Målene i en jevn og tett kamp kom etter to straffesituasjoner.

Rosenborg – Viking 2-0 (0-0)

17.930 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Iversen (str. 58), 2-0 Marek Sapara (86).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gule kort: Vadim Demidov, John Pelu, Ro

Den første straffen var meget omdiskutert. John Pelu gikk over ende i Vikings felt 11 minutter etter pause. Ingen Viking-forsvarere så ut til å være nær Pelu, men dommer Terje Hauge var ikke i tvil om straffesparket.

TV-bildene viser at Pelu filmet med så sterkt overlegg at han kan vurdere en rolle i Hollywood etter endt fotballkarriere. Terje Hauge, derimot, må nok vente seg en uke med kritikk fra landets medier. Overfor TV 2 innrømmet Pelu at det ikke var straffe.

- Men jeg forsøkte ikke å filme, sa Pelu.

Steffen Iversen satte sikkert inn Rosenborgs ledermål. Voldsomme protester fra Viking-benken fulgte, og assistenttrener Gunnar Halle ble vist opp på tribunen.

Viking har slitt med forsvaret i de siste kampene, men hadde Thomas Myhre tilbake i mål for første gang denne sesongen. Seks minutter før full tid kom Steffen Iversen alene gjennom med Myhre. (©NTB)

Lagene:

Rosenborg (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Christer Basma, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Roy Miller – Marek Sapara, Vadim Demidov (Per Ciljan Skjelbred fra 76.), Alexander Tettey, Øyvind Storflor (Roar Strand fra 38.) – John Pelu (Jo Sondre Aas fra 60.), Steffen Iversen.

Viking (4-2-3-1): Thomas Myhre – Maurice Ross, Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Thomas Pereira (Trond Erik Bertelsen fra 68.) – Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen – André Danielsen (Allan Gaarde fra 59.), Martin Fillo, Alexander Ødegaard (Joakim Austnes fra 78.) – Andrius Velicka. (©NTB)