Festivaler i sommer

Kveld ved Middelalderparken og Enga der BigBang var på scenen under fjorårets Øyafestival i Middelalderparken i Oslo. (Foto: Scanpix)
Kveld ved Middelalderparken og Enga der BigBang var på scenen under fjorårets Øyafestival i Middelalderparken i Oslo. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forventingene er store når startskuddet går for de hundrevis av festivaler som blir arrangert i nesten samtlige av landets byer og bygder i løpet av sommeren. Her finner du så godt som alle, ingen fes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten alle steder i Norge med respekt for seg selv har en eller annen festival i dag. Da aller helst i sommermånedene juni, juli eller august, men det arrangeres også en rekke festivaler resten av året. Her i ABC Nyheter har vi forsøkt å samle alle festivalene slik at du enkelt kan finne frem til den du vet om, men også finne frem til mange du ikke visste om. Nytt for året er at sommermånedene juni, juli og august har fått sin egen side. Klikker du deg inn på en måned, vil du finne startsdatoen for hver enkelt festival.

Full festivaloversikt

Juni

Norwegian Wood ringer på mange måter inn festivalsommeren inn da starten går i Frognerbadet i Oslo 12. juni. Populære Hultsfred Festivalen i Sverige starter også denne datoen. Ferske Hovefestivalen starter i slutten av måneden. Er du mer interessert i gateteater vil kanskje Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival være mer interessant for deg. For ekstremsportfantast er årvisse Ekstremsportveko i Voss et høydepunkt. Eller hva med Hardanger Båtfestival eller Risør Kammermusikkfest?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk deg videre for full oversikt for juni.


Juli

Kongsberg Jazzfestival og Roskilde er bare noen av de mest kjente festivalene denne sommermåneden. I tillegg til en rekke andre festivaler som velkjente Moldejazz , Notodden Bluesfestival , byr også juli på en rekke andre mindre og kuriøse arrangement som Norsk Brigdefestival på Lillehammer, Naturfestivalen i Ørsta, Bussekaill Festival på Hitra og så videre. Risør Trebåtfestival (bildet), som er en populær happening for båtfolket, starter i slutten av denne måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk deg videre for full oversikt for juli.

August

Et like sikkert tegn som august-sola, er Øyafestivalen i Middelalderparken i Oslo som raskt har seilt opp til å bli en av de viktigste festivalene i Norge. Down on the Farm i Halden har også blitt en populær happening på Østlandet. Både internasjonale band som Tindersticks og mer ukjente norske band som Katzenjammer står på scenen i årets festival. Kulturfestivalen Bjørnsonfestivalen og Filmfestivalen i Haugesund arrangeres også denne måneden. På Oslo Jazzfestival er høydepunktet i år Diana Krall (bildet), som mange kaller verdens største nålevende jazzartist.

Klikk deg videre for full oversikt for august.

Er det mangler eller feil på listen? Send en mail til oss.
NB! Husk at vi trenger url (nettadressen) til den aktuelle festivalen.

ABC Katalogs festivaloversikt

Her kan du se festivalene inndelt etter genre.