Malaria-vaksine på trappene

En vaksine mot malaria skal være på trappene, noe som på sikt kan komme til å redde millioner av menneskeliv. Samme selskap planlegger testing av vaksine mot hiv- og aidsviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malariavaksinen er utviklet av legemiddelfirmaet Pevion Biotech, som har gjennomført vellykkede tester i Storbritannia og Sveits. Det gjennomføres også studier på barn og unge i Tanzania, der malaria er utbredt.

Forsøksvaksinen er nå kjøpt opp av legemiddelfirmaet Mymetics, som håper på en endelig godkjenning innen 2014.

– Det er et presserende behov for en vaksine mot malaria. Opptil 500 millioner mennesker blir årlig smittet av malaria, og for rundt to millioner ender dette med døden, sier Mymetics administrerende direktør Christain Rochet.

Mymetics opplyser at selskapet også planlegger å prøve ut en mulig vaksine mot hiv- og aids-viruset. Tester skal iverksettes senere i år på 33 kvinner i Belgia. Mymetics vil ikke selv markedsføre vaksinene, men tar sikte på å selge vaksinen til et større farmasøytisk selskap. (©NTB)

Personvernpolicy