Tokyo Police Club: «Elephant Shell» (Memphis Industries)

Greit nok

Da Tokyo Police Club kom på banen for et par år siden var de et friskt pust på den blomstrende indiescenen. Med «Elephant Shell» skal de vise at de har livets rett som albumband.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Tokyo Police Club spilte på Hovefestivalen i fjor sommer leverte de et halvhjertet sceneshow uten noen form for spenning. På «Elephant Shell», sin første ordinære langspiller, gjenoppretter de litt av inntrykket som satte seg, men likevel uten å overbevise helt.

Som så mange band i dette segmentet, så mangler Tokyo Police Club det uunngåelige særpreget. Låtene er i og for seg greie nok i utgangspunktet, men det er få, om noen, bidrag på dette albumet som fremhever seg spesielt.

Det betyr likevel ikke at alt ved albumet er kjedelig tvers gjennom. Bandet glimter til her og der, som med lekre «Juno» og «Tessellate» som kommer etter hverandre omtrent halvveis ut i albumet. Ellers fremhever «Your English Is Good» seg som et potensielt singelvalg.

Oppsummert er det likevel ikke mange sterke nok låter her til at helhetsfølelsen heves nevneverdig. Det låter liksom greit hele veien, og selv om enkelte bidrag er lette å like, så er de like lette å glemme.

Det faktum at Tokyo Police Club låter mer eller mindre som identisk med en bråte med andre band i samme segmentet, gjør det vanskelig å utrope «Elephant Shell» til en nødvendighet.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy