Cut Copy: «In Ghost Colours» (Modular/SonyBMG)

Lyden av sommeren 2008

<pDet har gått gjetord om australske Cut Copys andre langspiller. Nå er de her med en plate proppfull av leken widescreen-pop.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cut /// Copy: «In Ghost Colours»Cut /// Copy: «In Ghost Colours»

«In Ghost Colours» åpner barskt med «Feel The Love» som er bygget på fiffige ELO-aktige arrangementer før det hele eksploderer i den dansbare elektronikaflørten «Out There On The Ice». Med ett står det klart at det må være Cut Copy som bør krediteres for den nye diskoen foran årets badesesong.

Cut Copy konstruerer sine smittende låter på fengende riff, men hvor melodien hele tiden står i sentrum uten at det noen gang føles overfladisk eller pragende.

Bandet balanserer hele veien sin melodiske teft på en solid grunnmur bygget opp med rytmer og elektroniske effekter, krydret med kledelige synthriff langt fremme i lydbildet. Resultatet er behagelig velsmakende fra begynnelse til slutt.

Referanselinjer kan trekkes til navn som sine landsmenn i The Presets og The Avalanches, men også til Röyksopp og Justice men samtidig til gamle synthlegender som Visage og The Human League. På samme tid føles nærværet av god gammel pop med forankring i det nostalgiske 70-tallet med nevnte ELO i spissen. Legg til erketypiske Peter Hook-riff her og der, som i «Hearts On Fire», og det føles nesten som om Cut Copy er i ferd med å ta over arven etter New Order.

«In Ghost Colours» står tilbake som et friskt pust og fortjener å bli selve lyden av sommeren 2008. Anbefales!


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy