FN inne i Burma

<div class="viewNews">Et ødelagt hjem nær byen Dedaye i Irrawaddy-deltaet i Burma. Tirsdag begynte endelig internasjonale hjelpearbeidere å komme fram til de kriserammede områdene. Foto: REUTERS/SCANPIX</div>
Et ødelagt hjem nær byen Dedaye i Irrawaddy-deltaet i Burma. Tirsdag begynte endelig internasjonale hjelpearbeidere å komme fram til de kriserammede områdene. Foto: REUTERS/SCANPIX

Internasjonale hjelpearbeidere er begynt å komme inn i de katastroferammede områdene i Burma som i over tre uker er blitt blokkert av landets militærjunta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN anslår samtidig at rundt 1,5 millioner mennesker i Irrawaddy-deltaet har desperat behov for hjelp, og fortsatt ikke har fått noen siden syklonen Nargis rammet. Offisielt er 78.000 mennesker omkommet, mens 56.000 er savnet.

– Internasjonale hjelpearbeidere har begynt å bevege seg til deltaet, sa Richard Horsey, talsmann for i Bangkok for FNs hjelpeinnsats i Burma.

Helikoptre er satt inn for å frakte energiholdig kjeks og ferdiglagde måltider inn i de hardest rammede områdene tirsdag.

Gjennombruddet for hjelpearbeidet ser ut til å ha kommet i forbindelse med FNs generalsekretær Ban Ki-moons fire dager lange besøk som ble avsluttet søndag.

Hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser opplyser at noen av dens grupper har nådd fram til byen Bogalay der folk ikke har hatt noe å spise på tre dager.

– Tusener av mennesker har ikke fått noen hjelp, sier organisasjonen. (©NTB)

Personvernpolicy