To nye dødsfall for Telenor i Bangladesh

<p> Konsernsjef i <strong>Telenor</strong>, Jon Fredrik Baksaas. Foto: Scanpix </p>
 Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas. Foto: Scanpix

Ytterligere to arbeidere døde da de skulle henge opp en reklametavle for Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to arbeiderne skulle fullføre arbeidet med en reklametavle for Grameenphone da de kom nær det elektriske anlegget i forrige måned. Begge døde da de mistet festet på ti meters høyde og falt, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Baksaas innrømmet to dødsfall

Ledelsen i Telenor var ikke kjent med disse to dødsfallene da avisen tok kontakt mandag. Senere bekreftet informasjonssjef Ingrid Schiefloe ulykken.

– Selv om vi først ble kjent med dette mandag, har ledelsen i Grameenphone vært kjent med dette. Det var underleverandøren selv som fulgte rutinene og varslet ledelsen, sier hun.

De to arbeiderne jobbet for et reklamebyrå som jobbet for Grameenphone. De ramlet ned og ble liggende foran en møbelbutikk i nærmere en time, før likene ble hentet av politiet.

Med disse to dødsfallene er det kjent at til sammen sju personer har dødd i forbindelse med arbeid hos Telenors underleverandører i Bangladesh og Ungarn.

Professor Alexander Cappelen, som leder Senter for etikk ved Norges Handelshøyskole (NHH), er overrasket over hvor liten kontroll Telenor-ledelsen har med forholdene i datterselskapene.

– Når ledelsen i Telenor ikke engang har oversikt over hvor mange som har dødd, er det et godt og tragisk eksempel på hvor skandaløst dårlig kontrollen i Telenor har vært. En slik type kontroll bør være et absolutt minimum, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy