Tappert Molde måtte gi tapt

Rosenborgs Steffen Iversen setter ballen mellom Moldes Jan Kjell Larsen og i mål under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion i Molde lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Molde hadde Rosenborg på gaffelen, men måtte gi tapt 1-2 etter sjansesløsing og rødt kort.

Molde – Rosenborg 1-2 (1-0)

11.400 tilskuere

Mål: 1-0 Øyvind Gjerde (22), 1-1 Steffen Iversen (53), 1-2 Roar Strand (82).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Christer Basma, Steffen Iversen, Rosenborg.

Rødt kort: Vegard Forren (45), Molde.

Molde ledet 1-0 etter en solid førsteomgang, der midtstopper Øyvind Gjerde ble helt i begge ender av banen.

Midtstopperen sendte nemlig hjemmelaget i føringen på ekte Erik Hagen-vis da han brassesparket inn 1-0 etter 22 minutter. Molde hadde grei kontroll på kampen, men fikk seg en stjernesmell da en ellers solid Vegard Forren pådro seg direkte rødt ved å rive ned Yssouf Kone på overtid av omgangen.

– Det var synd for Vegard. Denne kampen betydde mye for ham (mistet nylig en nær venn i trafikkulykke). Og det røde kortet forandret kampbildet totalt, sukket MFK-trener Kjell Jonevret overfor NTB.

Rosenborg fikk frispark på 18 meters hold. Marek Sapara ladet kanonen. Jan Kjell Larsen så sjanseløs ut, men hvem andre enn Gjerde sto på streken og reddet hjemmelaget.

Stormløp

Etter hvilen angrep Rosenborg med alt de hadde. Men selv om Molde var redusert til ti mann, var de langt fra ufarlige. Det var imidlertid gjestene som kunne juble for nettkjenning. Per Ciljan Skjelbred har virkelig funnet seg til rette i rollen som servitør. Omgangen var bare sju minutter gammel da Litj-Per lekkert vippet Steffen Iversen fri. Veteranen var like elegant da han tok ned ballen på seks meter og trillet den i mål.

Bare tre minutter etter kunne Brain Waltrip gitt hjemmelaget ledelsen, men skuddet fra spiss vinkel ble stoppet på streken av Alejandro Lago.

Molde fortsatte å overraske med å gi alt offensivt. Rosenborg beviste at Erik Hamrén har en jobb å gjøre for å få skikk på den bakre fireren, som gang på gang opptrådte svært rufsete.

Innbytterne avgjorde

Rosenborgs superveteran Roar Strand startet på benken, men kom inn for landslagsuttatte Vadim Demidov etter 70 minutter. Strand viste med sitt første spark på ballen at han ikke unnet sitt gamle lag poeng på hjemmebane. Skuddet smalt i stolpen bak en Larsen i full strekk.

Bare tolv minutter etter måtte Larsen imidlertid gi tapt. Øyvind Storflor serverte Strand som stupte inn 2-1.

– Dette var tamt. Vi spiller altfor mye på tvers. Det var ingen stor Rosenborg-kamp, sa en jordnær matchvinner til NTB.

I forkant av målet falt Christer Basma og stoppet ballen med hånden. Dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre. Det kostet Molde dyrt.

– Vi kunne godt vært heldigere med et par dommeravgjørelser. Men vi er jo ikke akkurat forfulgt av flaks. Denne episoden føyer seg inn i rekken, sa Jonevret.

Trond Henriksen takket for seg som hovedtrener med to strake seirer. Mandag tar Hamrén over Lerkendal-skuta. (©NTB)