Ban roser Kinas innsats

Kinas statsminister Wen Jiabao (t.v.) tok imot FNs generalsekretær Ban  Ki-moon da han kom til byen Yingxiu i Sichuan-provinsen for å se på  ødeleggelsene etter jordskjelvet. Foto: REUTERS/ Nicky Loh/ SCANPIX
Kinas statsminister Wen Jiabao (t.v.) tok imot FNs generalsekretær Ban Ki-moon da han kom til byen Yingxiu i Sichuan-provinsen for å se på ødeleggelsene etter jordskjelvet. Foto: REUTERS/ Nicky Loh/ SCANPIX  
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fikk presentert dystret: over 80.000 mennesker kan ha mistet livet i jordskjelvet i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Kinas statsminister Wen Jiabao som kom med den triste meldingen da han tok imot Ban lørdag. De to reiste straks til de aller mest ødelagte områdene etter skjelvet, som er det kraftigste på mange tiår.

- Jeg blir svært trist til mote når jeg ser ødeleggelsene, sa Ban til pressen. Men han roste de kinesiske hjelpemannskapene som har stått på dag og natt under hjelpearbeidet.

- Og hvis vi fortsatt jobber intenst, skal vi klare gjenoppbyggingen. Dere skal vite at en hel verden står bak og støtter dere, sa Ban mens en hærskare arbeidere i hvite beskyttelsesdrakter sprøytet desinfiserende væske over likene for å hindre epidemier.

Så langt er det bekreftet 60.500 omkomne, men fortsatt er over 30.000 savnet. I tillegg opplyser myndighetene at nesten 5,5 millioner mennesker er blitt hjemløse etter rystelsene som begynte med hovedskjelvet 12. mai.

I alt 11 millioner mennesker er evakuert fra utsatte regioner i Sichuan-provinsen og plassert i midlertidige leire av frykt for nye og kraftige etterskjelv. (©NTB)