King of The Kop

King of The Kop
King of The Kop

Det tok han syv minutter å bli helt på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi nordmenn vet hva det vil si å hoppe etter Wirkola. Det var vel noe tilsvarende Kenny Dalglish prøvde på da han ankom Anfield i 1977 etter at Kevin Keegan hadde dratt til kontinentet, nærmere bestemt Hamburg.

Men Kenny Dalglish var allerede en stor spiller i Celtic og på det skotske landslaget, og det tok ikke lang tid før The Kop trykket ham til sitt bryst. Det tok Kenny syv minutter i ligadebuten mot Middlesboro før scoringen kom, «and the rest is history», som vi sier!

Det er så mange høydepunkter i karrieren hans, så hvor begynner vi? Vel, han har rekord i antall landskamper for Skottland med 102, og når det gjelder landslagsmål deler han rekorden med Dennis Law med 30. Han har deltatt i tre VM-sluttspill (1974, 1978 og 1982), han har vunnet alt som er å vinne med Liverpool og han har vunnet ligaen som manager for to forskjellige klubber (Liverpool og Blackburn). Våre Kenny-høydepunkter må være da han senket Brügge i europacupfinalen med sin 1-0-scoring i 1978, og da han sikret seriemesterskapet på Stamford Bridge med sin scoring i siste serierunde i 1986. Men det er mange, mange flere….

Var han bedre enn Keegan? Hoppet han lenger enn Wirkola? Se intervju med Liverpool-kollega David Johnson på abctv og hør hva han mener.

Her er høydepunkter med King Kenny:


Personvernpolicy