Velger bort høyere utdanning

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

Høyskolene og universitetene har mistet 6.500 studenter siden 2006. Lærerstedene skylder på «ekstremt godt arbeidsmarked».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra Statens lånekasse for utdanning viser at langt færre unge tok høyere utdanning det siste skoleåret, skriver Aftenposten.

I mai 2008 hadde Lånekassen registrert 136.190 studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, en nedgang på 4,5 prosent siden 2006.

– Vi har det jo så bra her i Norge, og det er nok av gode jobber med bra lønn. Her i butikken tjener jeg mer enn samboeren. Hun har tre års utdannelse som bioingeniør, sier Stian Aune til avisen. Han har valgt å jobbe i klesbutikken G-Star framfor å gå på skole.

Flest unge rømmer fra fag som historie, språk, litteratur, fiskeri og landbruksstudier. I stedet velger de idrett, kroppsøving og økonomi. Nedgangen er størst innen helse- og undervisningssektoren.

– Vi ser en uønsket nedgang innen språk, realfag, helse og lærerutdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) til avisen. (©NTB)

Personvernpolicy