Suspendert etter selvmord

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix 

En sykepleier og en ambulansesjåfør ved Helse Bergen er suspendert etter at de unnlot å ta med en antatt selvmordskandidat til tvungen legeundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager senere tok den 70 år gamle mannen sitt eget liv, skriver VG.

Tragedien fant sted i en bydel i Bergen i midten av april, men ble først onsdag denne uka kjent for Helse Bergens ledelse, som orienterte fylkeslege Helga Arianson. Hun har nå iverksatt tilsynssak for å utrede hendelsen.

– Loven gir kun adgang til å bruke tvang når det er helt nødvendig. I denne saken ble mannen vurdert av kompetent fagpersonell før tvangsvedtaket ble fattet, og de oppfattet situasjonen som alarmerende. Vi ser svært alvorlig på saken, og prioriterer tilsynssaken svært høyt, sier Arianson til avisen.

– Vi har tatt begge to ut av stillingene sine, men vi overlater til fylkeslegen å foreta undersøkelsene i saken, sier direktør Hans Olav Instefjord ved Psykiatrisk divisjon ved Helse Bergen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus