«Tutta» strålte

<p>Suzann Pettersen var i storslag på europatourturneringen i Sveits fredag. Hun gikk ni slag under par, og leder med fem slag. Her fra en turnering i Florida tidligere i år. (Foto: Scanpix)</p>
Suzann Pettersen var i storslag på europatourturneringen i Sveits fredag. Hun gikk ni slag under par, og leder med fem slag. Her fra en turnering i Florida tidligere i år. (Foto: Scanpix)

Suzann Pettersen gikk en særdeles god annen runde av europatourturneringen i Sveits fredag. Etter ni slag under par leder hun suverent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er noe av det beste jeg har gjort, sa Pettersen til golf.no etter å ha tangert rekorden på Gerre Losone-banen med 63 slag.

Tutta har en gjesteopptreden i turneringen og tar godt vare på den. Etter første dag lå hun på delt annenplass, men etter fredagens runde er hun alene på topp.

Ingen kunne matche den norske golferen som leder med fem slag etter halvspilt turnering. Totalt står hun med 14 slag under par, etter ni birdier i solskinnet i Sveits fredag.

– God timing

– Det føles som om ting virkelig faller på plass nå. Og det er virkelig riktig timing med tanke på det som kommer i de neste ukene nå, sa Pettersen.

Pettersen startet dagen fire slag bak irske Rebecca Coakley, men etter en fantastisk førstedag havnet iren raskt på etterskudd.

Coakley tangerte banerekorden torsdag, men var aldri i nærheten av å gjøre det samme dagen derpå.

Og da Tutta slo birdier på halvparten av hullene, og samtidig unngikk bogeyer var det klart at Norges beste golfer har et godt utgangspunkt foran de siste to rundene.

– Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg gjør fordi det føles bra. Jeg føler meg mye mer komfortabel, og det gjør at jeg vil være aggressiv på hvert eneste hull, sa Tutta.

Avsluttet med godbit

– Det er en fantastisk følelse, men jeg må også være forsiktig, sa Suzann Pettersen. Golfstjernen avsluttet dagen med å gi de frammøtte en skikkelig godbit. På det siste hullet serverte hun en sju meter lang putt.

Sørkoreaneren Amy Yang gjorde også en god runde fredag, og ligger som nummer to fem slag bak Tutta.

En god runde hadde også Marianne Skarpnord. Hun gikk fire slag under par, og klatret til en delt fjerdeplass. (©NTB)

Personvernpolicy