Grønt lys for seismikk utenfor Lofoten

Regjeringen gir Oljedirektoratet grønt lys til å starte seismiske undersøkelser av havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppstarten ble midlertidig utsatt onsdag i påvente av nye vurderinger fra Havforskningsinstituttet (HI) og Statens forurensningstilsyn (SFT). Disse vurderingene ble behandlet av regjeringen fredag.

HI konkluderer med at fisken i området er ferdig med gytingen og at de seismiske undersøkelsene kan gjennomføres som planlagt. SFT sier på sin side at alle tillatelser som er gitt for seismisk aktivitet, er fullt ut lovlige.

– Jeg mener regjeringens løsning på en god måte ivaretar både fiskeriene og det marine miljøet. Vi har hatt en grundig forberedelse av saken og dialog med berørte parter over lang tid. Regjeringen må følge opp Stortingets vedtak om å innhente seismisk informasjon, sier olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus