42 drept i Sør-Afrika

<p>Politiet i Johannesburg sjekker rundt et brennende skur. Foto: AP. </p>
Politiet i Johannesburg sjekker rundt et brennende skur. Foto: AP. 

Volden i Sør-Afrika nådde for første gang Cape Town fredag. Så langt er 42 immigranter drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volden mot flyktninger i Sør-Afrika spredde seg til Cape Town på fredag. Politi og soldater ser samtidig ut til å ha fått roet ned volden i Johannesburg.

Det er i et slumområde av Cape Town at flyktninger og butikker som blir eid av utlendinger har blitt angrepet. Cape Town er byen i Sør-Afrika som er mest populær blant turister, og har så langt blitt spart for volden man har sett i blant annet Johannesburg.

16.000 fordrevet

Så langt har minst 42 mennesker blitt drept, mens 500 har blitt arrestert. 16.000 mennesker har blitt fordrevet fra sine hjem i provinsen Gauteng, der både Johannesburg og hovedstaden Pretoria ligger, siden voldsbølgen startet for 12 dager siden.

Ifølge politiets talsmann for Cape Town, Billy Jones, var det et folkemøte i Du Noon-slummen som utviklet seg til voldsbruk mot immigranter torsdag kveld.

- Grupperinger i folkemengde begynte å plyndre butikker som var eid av folk fra Zimbabwe og andre land, sier han til AFP.

- Noen mennesker ble angrepet, men i hovedsak var det butikker som ble plyndret. Så langt har 500 mennesker rømt området, sier han.

Satte inn soldater

Ifølge politiet brøt det også ut vold i Durban og provinsen North West. Det har også vært problemer andre steder i landet.

Johannesburg, som ble hardest rammet av volden sist uke, har nå kommet under kontroll, etter at myndighetene satte inn politi som er spesialtrent for å håndtere folkemengder.

Torsdag ble det også satt inn vanlige soldater i arbeidet med å holde roen i Johannesburg, etter at man hadde lagt merke til store grupper bevæpnede ungdommer som gikk til angrep på utlendinger i byens fattigste strøk.

Om lag 200 soldater hjalp politiet med å arrestere folk og å lete etter andre voldsmenn i Johannesburg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus