Kina: Gjenoppbygging etter skjelvet vil ta tre år

<p> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

Kinesiske myndigheter mener det vil ta opptil tre år å gjenoppbygge områdene som ble rammet av jordskjelvet 12. mai. .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er nå høysesong for sykdomsutbrudd, og situasjonen ser ekstremt mørk ut, sier viseguvernør i Sichuan-provinsen Li Chengyun.

Så langt er det imidlertid ikke registrert utbrudd av smittsomme sykdommer, men folk har stort behov for telt og medisiner, særlig antibiotika, ifølge Li.

Kina har oppfordret verdenssamfunnet til å bidra med 3,3 millioner telt til de som mistet hjemmene sine i skjelvet. Myndighetene har også gitt ordre om at det skal bygges én million midlertidige boliger i lette materialer innen tre måneder.

Det offisielle dødstallet steg fredag til 55.000. Samtidig ble det meldt om nok en dramatisk historie om mennesker som overlevde skjelvet mot alle odds. Denne gangen dreide det seg om et eldre ektepar som var innesperret i ei hytte nær en fjelltopp i elleve dager før de ble reddet ut. Paret på 92 og 84 år ble funnet av politiet torsdag, og begge ble båret ned fra fjellet på bårer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus