Bonnevie synger i uvanlig Brand-oppsetning

<p> </p><p class="MsoNormal">Skuespiller Sven Nordin spiller presten Brand mens Maria Bonnevie spiller hans kone Agnes i oppsetningen av Ibsens Brand på Den Nationale Scene i Bergen. (Foto: Scanpix)</p>  <p> </p>
  Skuespiller Sven Nordin spiller presten Brand mens Maria Bonnevie spiller hans kone Agnes i oppsetningen av Ibsens Brand på Den Nationale Scene i Bergen. (Foto: Scanpix)  

Nationaltheatrets nye oppsetning av Henrik Ibsens «Brand» blir en teateropplevelse utenom det vanlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det klassiske dramaet åpner med en festscene, til tonene av bandet Something Sallys nye singel «Garden of Eden» - nå fremført av Maria Bonnevie.

Bonnevie har et av stykkets ledende roller.

«Garden of Eden» er en av to Something Sally-låter som er med i oppsetningen, som er iscenesatt av den katalanske instruktøren Calixto Bieito - som vakte oppsikt i 2006 med sin versjon av «Peer Gynt».

«Bandet ble veldig overrasket da de fikk henvendelsen fra Nationaltheatret, men har gjort sitt beste for å tilrettelegge musikken og albuminnspillingen for scenebruk», melder bandets plateselskap daWorks Records.

«Brand» får premiere torsdag 22. mai under Festspillene i Bergen, og i Oslo 29. mai, på Nationaltheatret. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus