Popmogul fikk 25 år for svindel

Musikk-mogulen Lou Pearlman, som har stått bak boyband som Backstreet Boys og ’N Sync, er dømt til 25 års fengsel for svindel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pearlman har svindlet familie, venner, investorer og banker i stor stil, skriver BBC på sine nettsider.

Til sammen skal han ha fått folk til å spytte inn 300 millioner dollar, eller 1,5 milliarder kroner, i to ikke-eksisterende selskaper.

Svindelen skal ha pågått i 20 år, og Pearlman erkjente seg skyldig i mars.

Dommer G. Kendall Sharp uttaler at han vil redusere Pearlmans straff med én måned for hver million han klarer å tilbakebetale sine ofre.

250 enkeltindivider skal ha tapt til sammen 200 millioner dollar, mens ti aktører i finansverdenen er blitt fralurt 100 millioner dollar.

Blant tilhørerne i retten var familiemedlemmer og gode venner som Pearlman har svindlet, samt pensjonister som har betrodd ham sine sparepenger.

Pearlman sier selv i en pressemelding: «I de månedene som har gått etter arrestasjonen, har jeg blitt bevisst på hva jeg har gjort. Jeg er oppriktig lei meg og ber om unnskyldning for det som har skjedd».

Han er for tiden i gang med å bringe et nytt boyband opp på pophimmelen – US5 – som allerede har fått en viss popularitet i deler av Europa, USA og Asia. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus