Over 50.000 omkom i jordskjelvet

<div class="viewNews">En mann lager frokost i gaten i den kinesiske byen Wenchuan som ble rammet av jordras etter jordskjelvet for ti dager siden. Kinesiske myndigheter ber verdensamfunnet om å skaffe telt til millioner av mennesker som er blitt hjemløse i skjelvet. Foto: Scanpix<br></div>
En mann lager frokost i gaten i den kinesiske byen Wenchuan som ble rammet av jordras etter jordskjelvet for ti dager siden. Kinesiske myndigheter ber verdensamfunnet om å skaffe telt til millioner av mennesker som er blitt hjemløse i skjelvet. Foto: Scanpix

Over 50.000 mennesker har omkommet i jordskjelvet i Kina. Skjelvet har også gjort minst 4.000 barn foreldreløse, ifølge kinesiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti dager etter det kraftige skjelvet ble dødstallet oppjustert enda en gang. I alt 51.151 mennesker var torsdag bekreftet omkommet, og 29.328 er fortsatt savnet.

Også tallet på foreldreløse barn kan komme til å stige. Myndighetene har fått tusenvis av henvendelser fra kinesere som ønsker å adoptere barn som overlevde jordskjelvet, men som mistet foreldrene.

– Hver dag får mitt departementet hundrevis av telefoner, sier viseminister for sivile saker Jiang Li.

Jordskjelvet har også gjort mange voksne barnløse ettersom flere skoler raste sammen. De fleste kinesiske familier har bare ett barn på grunn av landets ettbarnspolitikk.

Om lag 5 millioner mennesker ble hjemløse da det kraftige skjelvet rammet Sichuan-provinsen 12. mai.

Kinas utenriksdepartement ba torsdag nok en gang om hjelp fra utenlandske givere. Landet trenger innen kort tid over 3,3 millioner telt, ifølge talsmann Qin Gang.

– Vi håper verdenssamfunnet vil prioritere å gi oss telt, sa han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus