- Barnesoldater i krig i 17 land

Til tross for internasjonalt press, er barnesoldater involvert i konflikter i 17 land. Burma topper listen, ifølge ny FN-rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er først og fremst væpnede grupper uten statlig tilknytning som rekrutterer barnesoldater, ifølge FN-rapporten som ble lagt fram på en pressekonferanse tirsdag.

Det er kjent at militære opprørsgrupper, som de tamilske tigerne på Sri Lanka og de revolusjonære styrkene i Colombia, har brukt barnesoldater i flere år.

FNs globale rapport om barnesoldater kommer hvert fjerde år. Etter at den siste rapporten ble publisert i 2004, var det bred enighet om at det er behov for internasjonale regler.

- Nyere forskning viser at Burma er det landet i verden med flest barnesoldater, sier Jo Becker, som representerte Human Rights Watch på pressekonferansen.

Barnesoldater tar også del i regjeringsstyrker i Tsjad, Kongo, Somalia, Sudan og Jemen. Israels forsvar brukte blant annet palestinske barn som levende skjold ved flere anledning, heter det i rapporten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus