Streiken kostet flyselskapene 85 millioner

<p>Illustrasjonsfoto: SCANPIX</p>
Illustrasjonsfoto: SCANPIX

Den fem dager lange streiken i Avinor har kostet flyselskapene vel 85 millioner kroner, viser selskapenes foreløpige beregninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS Norge har foreløpig kalkulert omkostningene til ca. 50 millioner kroner, opplyser kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide til NTB.

Hans kollega i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, oppgir at selskapet har hatt ekstraomkostninger i størrelsesorden 4 til 5 millioner kroner per dag.

Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien sier at deres omkostninger i perioden beløper seg til vel 10 millioner kroner.

Brann og sikkerhet

Streiken i Avinor var et faktum fra natt til fredag 16. mai, og 220 ansatte ble tatt ut vi konflikt - noe som førte til at Flesland og fem andre flyplasser måtte stenge. De streikende var blant annet knyttet til brann- og sikkerhetstjenesten og til tjenesten i tårnene. Tirsdag 20. mai ble konflikten utvidet ved at Sola og fem øvrige lufthavner også måtte stenge på grunn av at 158 Avinor-ansatte gikk i streik.

Drøfter med Avinor

Flyselskapene har de siste fem dagene forsøkt å minimalisere virkningene av at 12 til dels store flyplasser har vært stengt. Alle selskapene har satt opp busser for å få reisende fram til nærmeste aktuelle flyplass, og fly har vært omdirigert til åpne lufthavner. I tillegg kommer rene tap på billetter som må refunderes.

Thomas Midteide sier at det ikke kommer på tale å legge kostnadene over på fremtidige kunder, men selskapet vil ta streikesaken opp med Avinor. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus