Obama leder over McCain

<p>Barack Obama ligger godt an. Foto: REUTERS/John Gress/SCANPI</p>
Barack Obama ligger godt an. Foto: REUTERS/John Gress/SCANPI

Demokraten Barack Obama vil slå John McCain dersom han blir presidentkandidat til høsten, viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


48 prosent sier at de vil stemme på Obama i et eventuelt oppgjør mellom ham og republikanernes kandidat John McCain i november, mens 40 prosent sier at de vil stemme på McCain, viser målingen Zogby har utført for Reuters.

Under en tilsvarende meningsmåling for en måned siden, var det dødt løp mellom de to rivalene som hver fikk tilslutning fra 40 prosent av velgerne.

Obama har ennå ikke sikret seg demokratenes presidentnominasjon, men ligger stadig bedre an til å danke ut Hillary Clinton.

Meningsmålingen viser at Obama nå ligger hele 26 prosentpoeng foran Clinton blant demokratiske velgere, og at han dermed har doblet sitt forsprang den siste måneden.

Skulle Clinton mot formodning bli demokratenes presidentkandidat, vil hun få en tøff oppgave med å slå McCain, viser Zogby-målingen. For en måned siden hadde hun et forsprang på 7 prosentpoeng på McCain, mens det nå er dødt løp og 43 prosent oppslutning for dem begge. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus