Libanon får ny president

<p>Forsvarsjefen Gen. <strong>Michel</strong> <strong>Suleiman</strong> sammen med lederen for den Arabiske Liga, Amr Moussa. Foto: Scanpix</p>
Forsvarsjefen Gen. Michel Suleiman sammen med lederen for den Arabiske Liga, Amr Moussa. Foto: Scanpix

Libanons rivaliserende parter er enige om å velge ny president innen 24 timer, og opposisjonen innstiller sine protester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Utsendinger fra statsminister Fuad Sinioras provestlige regjeringskoalisjon har de siste dagene sittet i forhandlinger med opposisjonen, med Hizbollah i spissen, i Qatars hovedstad Doha.

En politimann holder vakt utenfor parlamentet i Beirut. Foto: ScanpixEn politimann holder vakt utenfor parlamentet i Beirut. Foto: Scanpix

Onsdag morgen kunngjorde de at det var enighet om en løsning på konflikten som i 18 måneder har lammet Libanons politiske liv.

– Protestleirene som den Hizbollah-ledede opposisjonen har opprettet i sentrum av Beirut, vil bli fjernet i løpet av dagen, sier presidenten i den libanesiske nasjonalforsamlingen, Nabih Berri, som selv tilhører opposisjonen.

Avtalen i Doha innebærer etter alt å dømme at forsvarssjef Michel Suleiman blir valgt til ny president, en post som har stått tom siden Emil Lahoud gikk av i november.

Ifølge delegater har opposisjonen også fått medhold i kravet om vetorett i regjeringen.

Hizbollahbevegelsen, som er støttet av Syria og Iran, økte presset på den regjerende koalisjonen med en militær offensiv mot sunnimuslimske grupper tidligere i måneden. Kampene brakte Libanon på randen av en ny borgerkrig.

Syrias utenriksminister Walid Muallem opplyste onsdag morgen at hans land støtter avtalen som er inngått i Doha. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus