Vrir seg unna bompengevedtak

<p>Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix

Kommunestyret i Os utenfor Bergen vedtok tirsdag kveld enstemmig å innføre bompenger for å få bygd ny vei mellom Os og Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Terje Søviknes (Frp) i Os sier til Bergensavisen at det ikke er pinlig for lokalpartiet å gå inn for bompenger, selv om partiets landsmøte for få uker siden fattet et vedtak om bastant motstand mot bommer.

– Vedtaket fra landsmøtet har ikke tilbakevirkende kraft. Bompengeinnkrevingen på E39 har vært planlagt siden 2004, sier Søviknes.

Også i Bergen, der Frp har byregjering i samarbeid med Høyre og KrF, har lokalpartiet vridd seg unna landsmøtevedtaket ved å vise til at økte bompenger er en del av et prosjekt som allerede er i gang. Partiet er innstilt på at kommunen sender en ny bompengesøknad neste år.

I Fjell kommune på Sotra deltar Frp i et samarbeid med andre partier. Der vil varaordfører Georg Indrevik (Frp) ha en representativ folkeavstemning eller en meningsmåling om bompenger på et nytt veisamband mellom Sotra og fastlandet.

I Austevoll kommune i Hordaland har Frp-ordfører Helge Andre Njåstad for lengst akseptert at bruer i kommunen finansieres med bompenger. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus