- Telenor-saken skader Norge

<p>Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas. (Foto: Scanpix)</p>
Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas. (Foto: Scanpix)

Politikere på Stortinget mener avsløringen av barnearbeid hos Telenors samarbeidspartnere i Bangladesh skader Norges omdømme i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uholdbare arbeidsvilkår og barnearbeid hos underleverandører Telenor benytter i Bangladesh, har skapt bølger som har fått politikere på Stortinget til å reagere, skriver Dagsavisen.

– Store norske selskaper som Telenor og StatoilHydro blir oppfattet som representanter for Norge. Det er en konsekvens av det statlige eierskapet, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) støtter Solberg. Han mener store norske selskaper gjerne assosieres med Norge i utlandet.

– Da må de være bærere av norske verdier, mener utenriksministeren, som tar til orde for en oppdatering av hvilket samfunnsansvar som hviler på næringslivet.

Også i flere andre partier har saken vakt oppsikt. Venstres Gunnar Kvassheim mener saken undergraver Norges troverdighet. I SV og KrF vil saken bli diskutert på onsdagens gruppemøter i Stortinget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus