Death Cab For Cutie: «Narrow Stairs» (Atlantic/Warner)

Godt håndverk

Godt håndverk
Godt håndverk

Elleve år etter debuten er Death Cab For Cutie for alvor tilbake med sitt syvende album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Narrow Stairs»«Narrow Stairs»

Indierockerne i Death Cab For Cutie har gradvis utvidet horisonten og har etter hvert bygget opp et solid grunnlag for deres virke. De tar likevel ikke et fryktelig langt steg videre i karrieren med Narrow Stairs. Men bandet befester og styrker sin posisjon på det solide undergrunnskartet med et gjennomført og godt bearbeidet produkt.

«Narrow Stairs» er likevel på ingen måte en banebrytende utgivelse, verken historisk sett eller med tanke på bandets katalog frem til nå. Seattle-rockerne flyter nesten fjærlett videre med gode komposisjoner i bunn som bærekraftige grunnbjelker. Gitarist og produsent Chris Walla sørger dessuten atter en gang for at bandets identitet ivaretas i alle ledd.


Med alle disse vesentlige faktorene på plass burde nesten det meste ligge klart for Death Cab For Cuties videre ferd mot verdensherredømme. Albumet er av en såpass sterk karakter at det vil bidra til å utvide bandets nedslagsfelt, slik at det inkluderer langt flere enn alle indiehodene som allerede har trykket dem til sine sorte bryst. De bør betraktes som en av de virkelig store kandidatene til å utfordre navn som Band Of Horses, eller Radiohead for den saks skyld, sin posisjon på dagens befolkede undergrunnsscene.

Når det er sagt, så er likevel ikke «Narrow Stairs» alene alt som skal til for at veien videre er staket fullstendig opp for disse fire amerikanerne. Låtmaterialet holder som nevnt jevnt over et godt nivå gjennom hele albumet, men det er også vesentlig at de klarer å formidle materialet fra en scene. Til nå har ikke Death Cab For Cutie gjort nevneverdig inntrykk fra scenen hos undertegnede, men det er lov å håpe at de har lært noe og utviklet seg som liveband siden sist.

Oppsummert inneholder «Narrow Stairs» det grunnleggende som må til for å løfte Death Cab For Cutie ytterligere en divisjon opp, men det hele står og henger på hvor de tar neste steg.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy