Norge gikk videre

Norge gikk videre
Norge gikk videre

Norge og Maria kom seg videre til den store finalen i Melodi Grand Prix lørdag etter en nervepirrende avstemning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Haukaas Storeng sikret Norge en plass i finalen i Eurovision Song Contest i Beograd lørdag.

Det så lenge stygt ut for norsk deltagelse, for da ni av de ti finalistene var plukket ut, var fortsatt ikke Norges navn på blokka. I tillegg var den irske kalkunen heller ikke lest opp. Den var av mange holdt fram som forhåndsfavoritt.

Men i siste sekund var det Norge og «Hold on, be strong», skrevet av Mira Craig og fremført av Maria Haukaas Storeng, som stakk av med den tiende og siste plassen. Dermed ble Irland snytt for finaleplass i årets Melodi Grand Prix. Takk og pris vil nok mange si.

- Det var nervepirrende og vi holdt hendene til hverandre. De har ikke helt sunket inn enn. sa Maria Haukaas Storeng på pressekonferansen etter at finalen var et faktum.

Hun innrømte at hun neppe kom til å sove særlig mye i natt.

Da finaleplassen var et faktum brøt det ut spontan jubel blant de norske pressefolkene som er samlet i Beograd og som kanskje fryktet å måtte bli sendt hjem igjen på første fly.

Av de nitten landene som deltok i kveldens delfinale, var det disse 10 som gikk videre: Hellas, Romania, Bosnia og Hercegovina, Finland, Russland, Israel, Aserbajdsjan, Armenia, Polen og Norge.

Norge starter på tjuefemte og sisteplass i den store finalen lørdag.

ABC Nyheter fulgte den første delfinalen fra Beograd. Her er våre vurderinger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus