Tvinges til å drive Lyn

Tvinges til å drive Lyn
Tvinges til å drive Lyn

Atle Brynestad kan være på vei ut av Lyn Oslo, men forretningsmannen må drive klubben i 19 måneder dersom han bryter ut av avtalen med Oslo-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Selskapet FC Lyn Oslo AS og klubben har en gjensidig rett til å si opp kontrakten 1. juni. Det er en klausul som har ligget i bunn alle år og som innebærer en oppsigelsestid på 19 måneder, sier Lyn-direktør Erik Langerud til VG.

Det ble før helgen meldt at Brynestad vil selge seg ut av Lyn. Ifølge NRK er han i konflikt med Lyn-ledelsen. Siden 1999 har Brynestad gjennom CG Holding dekket underskudd på mer enn 85 millioner kroner i FC Lyn Oslo AS. Alle overganger i klubben skal godkjennes av 54-åringen.

Langerud avviser at han har fått beskjed om at Brynestad vil si opp avtalen fra 1. juni.

– Nei, jeg er ikke kjent med at det blir en oppsigelse av avtalen, og det forholder jeg meg til, sier Langerud.

Men Lyn jobber med å hente inn eksterne investorer. Flere potensielle bidragsytere skal være kontaktet. CG Holding er imidlertid tause om de vil selge seg ut av Lyn eller ikke. Derimot åpner de for å la pengesterke aktører bidra.

– Vi er åpen for å slippe til eksterne investorer, i tillegg til oss selv. Målet er å sikre bredde og ytterligere engasjement rundt klubben på kort og lang sikt, sier Stine Ludvigsen i CG Holding til VG. (©NTB)

Personvernpolicy