The Ting Tings: «We Started Nothing» (Columbia/SonyBMG)

Overlever sesongen

Overlever sesongen
Overlever sesongen

Etter at de gikk rett til topps på de britiske singellistene denne uka ser det ut som det meste går The Ting Tings vei nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

We Started Nothing»We Started Nothing»

Manchesterbandet The Ting Tings er i søkelyset og har vært i hypeklørne til NME og andre britiske musikkblekker i forkant av utgivelsen av debutalbumet «We Started Nothing».

The Ting Tings beståenr av Englands nye medieyndling Katie White og makker Jules De Martino. Tidligere utgjorde de to tredeler av Dear Eskimo som fikk platekontrakt med Mercury. SonyBMG trakk det lengste strået da duoen ikke ville la seg binde av Universal-selskapet, og har nå sikret seg en av årets store vinnere på det britiske nykommerkartet.

Nå synes veien videre å ligge åpen for duoens ferd til de store musikkhøyder. I hvert fall om vi skal tro på hypen og oppmerksomheten de nylig har opplevd. Denne uken gikk de altså rett til topps på de britiske singellistene med «That's Not My Name», som for øvrig måtte gis ut for andre gang før publikum responderte.

Stilmessig opererer The Ting Tings i samme terreng som en bråte med nye band vi har sett dukke opp som paddehatter gjennom de siste årene. Electroclash-begrepet begynner å utspille sin rolle, men det er likevel først og fremst nettopp her The Ting Tings hører hjemme. I samme lekegrind som rommer band som New Young Pony Club, Gossip, CSS, Hot Chip og en haug med andre. Som de er inne på selv, jamfør tittelen på albumet; det var med andre ord ikke de som startet dette!

The Ting Tings skiller seg ikke nevneverdig fra overnevnte, men lander forholdsvis trygt med et knippe smittende og iørefallende låter som gjør at de skiller seg et lite hakk fra sine sterkeste konkurrenter akkurat nå.

Dette er likevel ikke nok til at The Ting Tings kan flyte ukritisk videre på bølgen som de surfer på. For i dette segmentet er det etter hvert så mange band som opererer at det må mere til for å opprettholde interessen på sikt. Men fortsetter de å lage tilsvarende gode melodier som uimotståelig fengende «Shut Up And Let Me Go» (som ga karrieren deres et ekstra puff da den ble benyttet i forbindelse med en reklame for iPod), «Keep Your Head», «Be The One» og «We Walk», så har de kanskje noe på gang også etter at den første nysgjerrigheten har lagt seg.

De to øvrige singlene fra albumet, «Great DJ» og «That's Not My Name» fremstår imidlertid ikke som enestående og bidrar heller ikke til at bandet hever seg nevneverdig fra sine konkurrenter.

Med en eksentrisk og karismatisk frontfigur som Katie White i spissen vil nok The Ting Tings overleve 2008-sesongen og vel så det. Det gjenstår bare å se om bandet viser seg i stand til å ta neste steg i riktig retning.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus