Bygger teltleir for asylsøkere i Lierskogen

<p>Bulgarske familier i teltleir på Hellerudsletta i 2001. Den gang reagerte man på forholdene til asylsøkerne. Foto: Scanpix.  </p>
Bulgarske familier i teltleir på Hellerudsletta i 2001. Den gang reagerte man på forholdene til asylsøkerne. Foto: Scanpix.

Det skal bygges en teltleir for inntil 300 asylsøkere i Lierskogen i Buskerud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Link tar oppdraget etter at Norsk Folkehjelp før helgen sa nei til å ta på seg det omstridte prosjektet.

Utlendingsdirektoratets planer om en teltleir er blitt møtt med kraftig kritikk. Men daglig leder Halstein Saunes i Link har ingen betenkeligheter med å bygge en slik leir.

- Det er klart at telt er det siste man tyr til. Men telt er bedre enn ingenting, og i dagens situasjon med så mange ankomster er det det som er realiteten, sier Saunes til NRK.

En av dem som kritiserer denne typen innkvartering for asylsøkere, er KrFs innvandringspolitiske talskvinne Bjørg Tørresdal.

- Jeg synes det minner mye om flyktningleirer, og jeg synes det blir uverdig å etablere slike i Norge. Vi bør kunne ha nok boligmasse til å håndtere den økte tilstrømningen av flyktninger, sier Tørresdal.

Regjeringen regner med at det kommer over dobbelt så mange asylsøkere til Norge i år sammenlignet med i fjor, og kapasiteten ved Tanum transittmottak i Bærum er allerede sprengt. (©NTB)

Les også:

- Kan plassere barnefamilier i teltleir

- Teltleir for asylsøkere

Personvernpolicy