– Burde oppklare angrepene mot pelsnæringen

<p>Pelsbutikken til Knut Poverud i Tønsberg etter at Dyras forkjempere besøkte den natt til 15. mai 2008. Foto: Dyrenes frigjøringsfront. </p>
Pelsbutikken til Knut Poverud i Tønsberg etter at Dyras forkjempere besøkte den natt til 15. mai 2008. Foto: Dyrenes frigjøringsfront. 

Norsk politi bør kunne oppklare sakene med angrep mot pelsnæringen raskt, mener en britisk ekspert. Aldri før er næringen i Norge blitt utsatt for så mange aksjoner som nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):Siden 2003 har det vært over 150 aksjoner, og 50-60 av disse er anmeldt det siste halve året. Sist noen ble pågrepet, var i 1997, skriver Aftenposten.

– Hvis norsk politi hadde prioritert denne saken og satt inn nok ressurser, ville de ha oppklart denne kriminaliteten raskt. De må konsentrere innsatsen, sier Steve Solley. Han var tidligere en av Scotland Yards eksperter på dyrevernkriminalitet og arbeider som uavhengig konsulent etter at han sluttet i politiet.

Alle pelsbutikkene i Oslo er blitt angrepet i år, og de siste dagene har butikker i Tønsberg og Drammen blitt utsatt for ruteknusing og tilgrising med syreholdig maling. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus