Sparket for bygg - bygger videre

<span>Åge</span> <span>Danielsen</span> før styremøtet i februar, hvor han fikk beskjed om at han måtte forlate stillingen som sykehusdirektør. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.
Åge Danielsen før styremøtet i februar, hvor han fikk beskjed om at han måtte forlate stillingen som sykehusdirektør. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.

Åge Danielsen fikk sparken fordi han oppførte et bygg ulovlig. Men han fortsetter som styreleder i Forsvarsbygg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg er offentlig eiendomsaktør, som bygger, drifter og selger eiendom for Forsvaret.

Forsvarsbygg er et forvaltningsorgan underlagt Forsvarsdepartementet, og har Forsvaret som største og viktigste kunder. Ved utgangen av 2007 hadde de en samlet bemanning på 1279 årsverk.

I februar mistet Åge Danielsen jobben som administrerende direktør ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet fordi han startet bygging av et pasienthotell som ikke var godkjent av styret.

Bare to og en halv uke senere ble han gjenoppnevnt som styreleder for Forsvarsbygg, et verv han har hatt siden opprettelsen i 2002. Danielsen ble formelt orientert om gjenoppnevnelsen i et brev fra Forsvarsdepartementet 18. mars i år.

Fungerende departementsråd i departementet, Morten Tiller, har full tillit til Danielsen:

- Det som i vinter inntraff ved Riks-/Radiumhospitalet/Helse Sør-Øst har ikke påvirket Forsvarsdepartementets tillit til Åge Danielsen som styreleder i Forsvarsbygg, skriver han i en epost til ABC Nyheter.

- Han har bidratt til å utvikle Forsvarsbygg til en virksomhet som på en god måte understøtter Forsvarets primærvirksomhet og bidrar til at forsvarssektoren kan nå sine mål.

Departementet mener videre at Åge Danielsen har meget god bakgrunn fra og kunnskap om forsvarssektoren, og at han er vel skikket til vervet som styreleder i Forsvarsbygg.

- Han ble derfor gjenoppnevnt for ett år, skriver Tiller.

- God på bygg

Åge Danielsen ser ikke selv noe problematisk med gjenoppnevnelsen.

- Jeg er ganske god på bygg, og det er en samfunnsmessig god løsning, sier han til ABC Nyheter.

Så du har følt at du har hatt tillit?

- Det har ikke noe med tillit å gjøre - det er jo en helt annen jobb.

- Urettferdig og uriktig

28. februar konkluderte styret i Rikshospitalet-Radiumhospitalet med at byggingen av pasienthotellet på Radiumhospitalet var så kritikkverdig at Danielsen ikke kunne fortsette. Årsaken var at Danielsen hadde satt i gang forberedelser til bygging av sykehotell uten at godkjenning og finansiering var på plass.

I slutten av april ble det bestemt at byggingen av sykehotellet skulle stanses. Etter å ha fått mange tilbud fra private aktører som ville fortsette byggingen, opplyste helseminister Sylvia Brustad (Ap) 8. mai at sykehotellet skal bygges med offentlige midler og støtte fra Kreftforeningen.

Er det bittert å se at sykehotellet nå bygges, til tross for at du måtte gå fordi du satte i gang arbeidet?

- Jeg synes det er flott at det bygges. Men det er klart at jeg synes det er var en urettferdig og uriktig avgjørelse at jeg måtte gå. Men jeg vil ikke gjøre noe stort poeng av det, for hvis de ikke vil ha meg, er de i sin fulle rett til å kvitte seg med meg, sier Danielsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus