Flåthen: – Flaut for Telenor

Flåthen: – Flaut for Telenor
Flåthen: – Flaut for Telenor

– Flaut, sier LO-leder Roar Flåthen om avsløringene av arbeidsforholdene hos Telenors underleverandører i Bangladesh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Mats Rønning/Hilde C. Kristiansen): – Telenor har åpenbart en jobb å gjøre, sier LO-lederen til NTB.

Den danske TV-dokumentaren «Et hav av løfter» avslører en rekke graverende forhold ved fabrikker som den norske telegiganten samarbeider med i Bangladesh. Der kom det fram at barn helt ned i 13-årsalderen lager telefonmaster for Telenor. Barna og de andre arbeiderne jobber under livsfarlige arbeidsforhold. I fjor omkom en 22 år gammel mann da han falt i et kokvarmt vannbad i en av fabrikkene. Fabrikkene slipper også ut spillvann som ødelegger bøndenes avlinger på rismarkene.

– Vi er veldig opptatt av at norske bedrifter tar samfunnsansvar også i utlandet. Det gjelder ikke bare selskaper der staten er eier, men det er klart at slike avsløringer blir mer tydelige når det er snakk om en bedrift som Telenor, sier Flåthen.

Stoler på Telenor

Staten er største eier i Telenor, og næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) er orientert av Telenor om arbeidsforholdene hos selskapets underleverandører, og sier at han stoler på at Telenor rydder opp.

– Telenor har understreket at de tar denne saken svært alvorlig, og jeg stoler på at de vil gjøre alt de kan for å rydde opp og forhindre at dette skjer igjen, sier Andersen i en pressemelding.

Andersen er kjent med at Telenor i mange år har arbeidet aktivt med å gjøre selskapets etiske retningslinjer til en integrert del av virksomheten. Retningslinjene er også tatt med i selskapets avtaler med underleverandører.

– Det kan se ut til at oppfølgingen av disse ikke har vært god nok, skriver han.

Skal møte Telenor

Onsdag skal Redd Barna ha et møte med Telenor, der samarbeidsavtalen mellom dem kan ryke dersom telegiganten ikke sørger for at underleverandørene i Bangladesh rydder opp.

Redd Barna har siden 2002 mottatt 1 million kroner årlig fra Telenor som støtte til et prosjekt hvis mål er å lære barn og deres foreldre om vettig og trygg bruk av internett og mobiltelefoner. (©NTB)

Personvernpolicy