Eggen til Skeid

Eggen til Skeid
Eggen til Skeid

Førstkommende onsdag ankommer Nils Arne Eggen Nordre Åsen og Oslo-klubben Skeid. Nå skal aristokraten få inspirasjon til å nå gamle høyder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende onsdag blir den tidligere suksesstreneren fra Rosenborg, Nils Arne Eggen, å se på Nordre Åsen i Oslo. Eggen blir nemlig Skeid-trener for en dag.

I tillegg til å holde foredrag for flere av byens bedrifter skal han også hjelpe 2. divisjonsklubben med å nå toppen av norsk fotball. Foredrag for klubbens medlemmer samt en trening med A-laget står på programmet.

- Ja, det skal bli veldig spennende å både høre på Nils Arne og hans tanker rundt det å drive en klubb, men også å se han sammen med A-laget. Etter at vi tapte i går, så kommer det sikkert veldig godt med, sier klubbens daglige leder, Terje Martinsen til ABC Nyheter.

Skeid tapte i går, for første gang denne sesongen, 2-3 mot mot Levanger. Etter fem serierunder står laget med tre seire, én uavgjort og ett tap. Skeid ligger på en foreløpig tredjeplass i sin avdeling.

Møtet mellom Skeid og Eggen er kommet i stand via Eldar Hansen. Hansen er en nær venn av Eggen etter flere år sammen i Rosenborg på 60-tallet. Hansen er i dag styreleder i Oslo-klubben.

Martinsen avviser at Eggens rolle i Skeid blir av den langvarige sorten.

- Nei, han skal kun være med oss denne dagen og være med på én trening. Noe utover er det ikke snakk om.

Martinsen tror det blir en interessant forestilling.

- Erfaringene fra tidligere har vel vist at man ikke trenger å putte en femmer på Eggen for at han skal snakke. Han sitter inne med enorm kunnskap om svært mye, og vi ser virkelig frem til dette. Eggen vil blant annet snakke om samarbeid og hvordan bygge opp kompetanse i en organisasjon som Skeid, fortsetter Martinsen.

Det er ikke første gang Eggen tar «konsulentoppdrag» for klubber lenger ned i divisjonssystemet. Da Kåre Ingebrigtsen, dagens Bodø Glimt trener, hadde treneransvaret for Trondheimsklubben Ranheim, troppet Nils Arne Eggen av og til opp på klubbens treningsfelt for å bidra med sin erfaring.

Personvernpolicy