KONSERT: Robert Plant & Alison Krauss, Oslo Spektrum, Oslo – søndag 18. mai 2008

Nydelig!

Nydelig!
Nydelig!

Da Robert Plant og Alison Krauss inntok Oslo Spektrum i går kveld var det duket for en helaften med himmelske toner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til og med lyden var for én gangs skyld bra i Oslo Spektrum, selv om det innledningsvis nesten føltes hakket for lavt. Men fra det øyeblikket Alison Krauss og Robert Plant kom inn på scenen, var standarden satt for en nesten ubeskrivelig nydelig konsert.

Det fjorårets godt mottatte album «Raising Sand » som er årsaken til at de ellers vidt forskjellige musikerne har slått sine hoder sammen og nå lagt ut på turné. Et album de for øvrig fikk platinatrofé for, etter 30 000 solgte plater i Norge før kveldens konsert. Låtene fra albumet var også hovedelementet under konserten, men de to artistene byr samtidig på eget materiale. I tillegg spiller bandleder (og produsent) T-Bone Burnett en vesentlig rolle på scenen, og også han får anledning til å by på eget materiale.

Men det er ingen tvil om at det først og fremst er Robert Plant og Alison Krauss som spiller hovedrollene her. At de to sangernes stemmer står svært godt til hverandre har vi visst siden «Raising Sand» braklandet fløyelsmykt i fjor høst, men at de så til de grader kledde hverandre i en live-sammenheng, er slettes ingen dum bonus å ta med seg.

Pur magi

Briljerte på scenen med sin vakre sangBriljerte på scenen med sin vakre sang

Selv om Plant for lengst har bevist hvor han står musikalsk og er ensemblets største stjerne, også når vi ser forbi rockeren som tilsynelatende alltid har vært der, skulle dette først og fremst bli Alison Krauss' store aften i Spektrum. Hennes solopartier omtrent midtveis settet var pur magi. Bluegrasstjernen sang med en klang i stemmen som trollbandt det totalt hengivne publikumet. Når hun toppet det hele med vakker a capella-sang i «Down To The River To Pray» med blant annet Plant som myk korist i bakgrunnen, var det nok flere enn denne anmelderen som var solgt.

Alison Krauss spilte ellers fele underveis, mens Robert Plant lot stemmebåndene alene stå for innsatsen. Det viste seg for øvrig å være mer enn nok, blant annet da han gjorde en uforglemmelig versjon av sitt gamle bands «Black Dog».

De to sangerne byttet på å stråle lengst i en kledelig lyssetting som sto uvanlig godt til det musikalske repertoaret. Og i tillegg til nevnte T-Bone Burnetts fine innsats, gjorde også Buddy Miller, for tiden utlånt fra Emmylou Harris' faste band, en god figur.

Det skulle bli flere magiske øyeblikk på scenen underveis, særlig mot slutten da Plant introduserte Townes Van Zandt-låten «Nothin'» til stor jubel fra salen.

Da hovedsettet var over og bandet hadde gått av scenen, ble de kommandert tilbake til stående applaus fra et samlet publikum. Etter at runden med ekstranumre var over etter ganske nøyaktig to timer, hadde Robert Plant & Alison Krauss sammen med sitt eminente orkester underholdt et avmålt, men særdeles fornøyd dagen derpå-folk. Og til dere med billett til kveldens forestilling i Bergen: Det er bare å glede seg!

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Sørget for flere magiske øyeblikk dagen derpåSørget for flere magiske øyeblikk dagen derpå

Personvernpolicy