Kutter i Afghanistan-styrken

Kutter i Afghanistan-styrken
Kutter i Afghanistan-styrken

Pengemangel tvinger forsvarssjef Sverre Diesen til å kutte kraftig i den norske styrken som skal sendes til Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Både Diesen og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) bekrefter kuttene overfor VG. Høyere utgifter knyttet til mannskap og materiell som allerede er i Afghanistan er årsaken. Blant annet har økte lønninger og kostnader knyttet til tre helikoptre Norge har sendt til Maimana ført til behovet for kostnadskutt.

Planen var at 100 flere norske soldater skulle sendes til den norske leiren i Maimana. I stedet blir styrkeøkningen nå på mellom 40 og 50 soldater.

Forsvarssjefen fikk i vinter avslag fra forsvarsministeren på sitt ønske om å overføre 1 milliard kroner fra investeringsbudsjettet og over på driften.

- Jeg vil ikke kalle det en reduksjon, men det er riktig at vi ikke får til en så stor økning som vi hadde planlagt, sier forsvarssjefen.

En gjennomgang har vist at det vil bli nødvendig for Forsvaret å spare 300 millioner kroner på internasjonale operasjoner. Dette har imidlertid vist seg umulig, og derfor har forsvarsgrenene her hjemme blitt bedt om å spare inn. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus