- Burma vil be om utenlandsk nødhjelp

<p> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

Militærjuntaen i Burma vil invitere til en konferanse i Rangoon for å samordne nødhjelpen til syklonofrene, opplyser Thailands utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Utenriksminister Noppadon Pattama sier hans burmesiske kollega, Nyan Win, vil informere om forslaget på et møte i Singapore mandag.

Møtet for utenriksministrene i Asean, samarbeidsorganet for sørøstasiatiske land, er kalt sammen for å drøfte situasjonen i Burma.

134.000 mennesker er døde og over 2,5 millioner mennesker i Burma trenger nødhjelp etter at syklonen Nargis rammet landet 2. mai. Men militærjuntaen har til nå nektet å slippe inn utenlandske hjelpearbeidere.

Utenriksministrene fra Asean håper militærjuntaen iallfall vil godta hjelp fra nabolandene. Burma vil invitere til en hjelpekonferanse i Rangoon torsdag og fredag denne uka, sier Thailands utenriksminister til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus